AHMETLİ GES PROJESİNDE İMZALAR ATILDI

20.01.2021

Ahmetli Belediye Başkanlığı tarafından uzun süredir yapılması planlanan 1 MW’lik Güneş Enerji Sistemi (GES) santralinde imzalar atıldı. 29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen GES ihalesinde en düşük fiyat veren ve diğer şartları taşıyan Ayken Elektrik Enerji Mühendislik Ltd. Şti firması ile imzalar atılıp yer teslimi yapıldı. İmzaların atılmasında sonra bir açıklama yapan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “ gerekli şartları taşıyan firmamız ile 4.880.000,00 (Dört milyon sekiz yüz seksen bin) liralık bedel üzerinden sözleşmemiz imzalanmış olup yer teslimi yapılmıştır” dedi.

Ahmetli’de uzun süredir yapılması planlanan 1 MW’lik Güneş Enerji Sistemi santrali projesinin ihale süreci sonuçlanarak imzalar atıldı.  29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen GES ihalesinde en düşük fiyat veren ve diğer şartları taşıyan Ayken Elektrik Enerji Mühendislik Ltd. Şti firması ile imzaların ve yer tesliminin yapıldığını belirten Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan “bilindiği üzere projemizin ihale aşamasında ayrı bir heyecan yaşamıştık. Bu proje ilçemiz için oldukça heyecan vericiydi. 29 Aralık 2020 tarihinde de yine şeffaf bir Belediyecilik anlayışı göstererek ve ihalemizi canlı yayınla gerçekleştirdik. Prosedürün tamamlanmasının ardından bugün ihalesinde en düşük fiyat veren ve diğer şartları taşıyan Ayken Elektrik Enerji Mühendislik Ltd. Şti firması ile 4.880.000,00 (Dört milyon sekiz yüz seksen bin) liralık bedel üzerinden sözleşmemiz imzalanmış olup yer teslimi yapılmıştır. Projemiz tamamlandığında ortalama 1000 adet konutun enerji ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca santralimizde Belediyemizin elektrik tüketimi de karşılanacak olup kalan tutarda ilçemize hizmet olarak dönecektir. Firmamız en kısa sürede çalışmalara başlayacaktır. Ahmetli'mize hayırlı uğurlu olsun.