İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl dönümü Kutlama Programı

9.09.2014

Değerli Hemşerilerim,

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ahmetli” mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 26 Ağustos 1922”de Afyon Cephesinden Büyük Taarruzu başlattılar. Dört gün süren muharebeler sonucunda 30 Ağustos 1922 “de düşman kaçmak zorunda kaldı. Kaçarken de etrafı yakıp yıktılar, yaşlı, kadın, çocuk demeden önlerine geleni katlettiler. Düşmanı kovalayan şanlı ordumuz 6 eylül 1922”de Ahmetli” mize girdi ve bu tarihte ilçemiz düşman işgalinden kurtuldu. Bu tarih ilçe tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Bölgemizdeki işgalin sona ermesi, milli mücadelenin kazanılması ve savaşın fiilen sona ermesini sağlamıştır. Kurtuluş savaşımız, şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletin topyekün iradesiyle girişilen mücadelelerin mutlaka başarıya ulaşacağını gösteren güzel bir örnektir. Bu vesileyle, Ahmetli” yi ve tüm Anadolu”yu kanlarıyla bizlere ebedi yurt haline getiren şehitlerimize Cenab-ı Allah”tan rahmet diliyorum. Değerli Hemşerilerim, Yukarıda da ifade ettiğim gibi milletimiz kendi iradesiyle kurtuluş savaşını vermiş, hakkını ve vatanını savunmayı kimseye bırakmadan kendisi yapmıştır. Ancak aradan geçen yıllar içerisinde milletimiz uzun yıllar boyunca vesayet altında tutulmaya çalışılmış, kendi iradesi, kendi inancı ve kendi görüşü sorulmadan baskı ve darbelerle yönetilmeye çalışılmıştır. Bu gidişe dur demek isteyen ve halkın iradesini her şeyin üstünde tutmaya çalışan insanlar ya idam edilmiş, ya görevden uzaklaştırılmış ya da çeşitli oyunlarla hapse atılmışlardır. Güzel ülkemizi vesayet altında yönetmek isteyenler halka rağmen kendi istek ve arzularını ön planda tutmaya çalışmışlardır. Kıymetli Ahmetlililer, Bugün milletimiz aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi vesayetten kurtulmuş, kendi özgür iradesiyle kararlarını vermiş, ülkesini yönetmek isteyenleri kendi belirleme hakkını yeniden elde etmiştir. Ve halkın iradesiyle seçilenler de ülkemizi bugün geldiğimiz noktada dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasına sokmayı başarmıştır. Geçmiş yıllarda hayal olarak gördüğümüz hizmetlerin hepsi bugün halkın seçtiği insanlarla bir bir gerçeğe dönüşmektedir. Bugün gerçek anlamda, Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olmuş ve ülkemiz hak ettiği yere gelmeye başlamıştır. Değerli Hemşerilerim, Türkiye, demokrasiden ekonomiye, insan haklarından çalışma hayatına kadar her alanda topyekün bir kalkınma mücadelesi vermektedir. Her ilin, her ilçenin, her beldenin kalkınması da bu mücadelenin önemli parçasını oluşturmaktadır. Biz de ilçemizi kalkındırmak için her türlü önlemi hayata geçirmenin gayreti içindeyiz. Ben Türkiye”yi ve ilçemizi gelecekte mutlu, huzurlu, müreffeh günlerin beklediğine inanıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.